Exposició «Pintor Ferrer 14. Les històries que amaga un edifici».

Durant la realització de l’avantprojecte per a la rehabilitació de l’antiga La Muy Noble com a nou Centre Cultural de l’Alcora vam descobrir un interessantíssim relat amb més d’un segle de memòria: el que va ser construït en 1910 com a indústria tèxtil, va albergar també dues fàbriques taulelleres i una reconeguda empresa de ceràmica artística. Les peces de punt de Manuel Ruiz, les tovalles de Severino Ramos, els taulells de La Esmeralda o AFA i les peces de La Muy Noble y Artística Cerámica de l’Alcora van nàixer baix el sostre d’aquest edifici. Tots ells, retalls imprescindibles de la història de la població alcorina. Després de més d’un segle, la memòria d’aquestes empreses i dels seus treballadors roman gravada en aquesta construcció, que pretén convertir-se en la llar de la cultura alcorina.

En aquesta exposició es poden recórrer les diferents etapes i «vides» que ha tingut l’edifici present al carrer Pintor Ferrer 14, acompanyats d’objectes originals procedents de l’edifici, a més d’altres cedits pel Museu de Ceràmica de l’Alcora i per «les xiques de les tovalles».

A més, l’exposició desvela alguns fets fins ara desconeguts per a la població, com la presència d’un refugi de la Guerra Civil o l’existència d’un projecte per convertir les instal·lacions en un saló de cine. Altres dels seus misteris romanen en secret al record dels alcorins, que trobaran en aquesta exposició l’oportunitat de completar la història de l’edifici.