06. La seu de la Muy Noble

1976-2008

Després d’un temps en l’abandó, la ceràmica va tornar a donar-li vida a l’edifici quan la Muy Noble y Artística Cerámica de l’Alcora s’hi va establir als anys vuitanta.

Aquesta iniciativa empresarial tenia l’objectiu de recuperar les tècniques de la Reial Fàbrica. Les seues peces van aconseguir un elevat reconeixement, arribant inclús a guanyar diversos guardons.

Aquesta empresa no va realitzar grans canvis a l’edifici, però va obrir les seues portes a la població, que hi anava a comprar la seua magnífica ceràmica. Així, van quedar gravats a la memòria dels alcorins els racons de la seua tenda o la destresa de les pintores en aquell edifici de La Muy Noble.

Al mes de juliol de 2008, els treballadors van fitxar per última vegada el seu torn de treball i aquelles portes van tancar amb la sorpresa i la tristesa dels alcorins. I així va quedar durant anys l’edifici, en silenci… fins ara. Al llarg d’aquesta exposició l’edifici ha relatat les històries que hi ha estat custodiant. Històries, en les que encara queda molt per escriure.